Binnen wat leuks doen?

Moeilijke Corona tijden. Drie weken niet naar school. Lekker! Maar alleen maar binnen zitten is ook niet fijn.

Wat kun je doen? Ga iets maken. Alleen, of samen.

Ik heb wel iets daarvoor. Een tijdje geleden moest ik pionnen voor een spel maken, in de vorm van bootjes. Die zijn leuk om zelf te maken en dan kun je ze daarna schilderen en op Mens erger je niet gebruiken, Ganzenbord, Monopoly. Maar ik heb nog meer gemaakt zoals knutsels van papier. Ook die kun je in elkaar zetten.

Je kunt dit bij me bestellen, dan krijg je het thuis gestuurd. Heb je weer even wat te doen.

Bootje

Wat krijg je? Een plankje hout met daarin alle onderdelen. Die kun je eruit drukken en ze dan op elkaar lijmen met hobbylijm, witte houtlijm of, als je daarmee mag werken, secondelijm. Een moertje van ijzer, lekker zwaar, onder in de voet zorgt dat de boot stevig staat en niet om valt tijdens het spelen.

Papier knutsel

Uitgelijmd, genoeg geschilderd? Ik heb ook een keer van papier een soort bol gemaakt, die je in elkaar kan zetten. Het is wel even doorwerken, een half uur ben je er wel mee bezig. Je krijgt dan een vel papier met zeshoeken erin, die trek je voorzichtig los en zet ze met splitpennen aan elkaar. Je kunt er ook andere vormen van maken.

Hoe kom je eraan?

Bel me op, app me, of mail: wout zweers, tel 0623020257, zweers(at) dds.nl.

Wat kost het? Niet niks, maar niet meer dan wat voor materiaal nodig is en eventueel om het op te sturen de porto. Het bootje kost 2 euro, de vellen papier 1 euro. Daarmee kun je 1 bootje maken, of 1 grote bal zoals op de foto.