Water werk

Fieldlab

Wetropolis

Hele-Shaw cel van zoetwaterlens op eiland in oceaan

NVON. Ik ben onlangs lid geworden van NVON. Daar hoop ik meerdere goede ontwerpen voor / mee te realiseren op gebied van hands-on in onderwijs. Hieronder alvast een prototype van een Hele Shaw cel waarin de zoetwaterlens in een eiland in de oceaan zichtbaar is gemaakt.

Maak-onderwijs, model-leren, zelf ontdekken is belangrijk in onderwijs. Dit sluit regelrecht aan bij mijn andere onderwijs ervaringen (Universiteit industrieel ontwerpen, Saxion fieldlanb, fablab enschede ervaring, en diverse workshops op gebied van water (zie wetropolis). Maak onderwijs zie ik persoonlijk is iets anders dan een voorgekookte les techniek. Belangrijk is ook het zelf nadenken, beschouwen, actie leren ondernemen te vormen, wat langere tijd nodig heeft om aan gewend te raken en het te oefenen. Een docent (liefst met goede assistent) met grondige kennis en enthousiasme is ook belangrijk.

Om dit verder uit te werken en concreet te maken ben ik lid geworden van NVON en hoop hier aan bij te dragen met ontwikkelen van technische onderwijs hulpmiddelen net zo goed als met onderzoek naar het toepassen en gebruik hiervan.