maquettes ijssel

Hard gewerkt aan IJssel maquettes. Van Gis data hoogtekaart gemaakt welke gebruikt is om snijlijnen voor de laser mee te maken. Enige luchtfoto interpretatie is nodig, teveel details leiden af, en het snijden wordt ook lastig: het duurt dan erg lang en er zijn veel losse stukjes wat niet praktisch is om vlot een maquette te maken. Als ze niet veel toevoegen aan de informatie: weg ermee!

Deze maquette is gemaakt om er echt water doorheen te laten lopen, daarom zijn de dijken breder gemaakt dan ze op schaal zouden moeten zijn. Anders zouden ze maar een mm breed zijn en kapot gaan of water doorlaten. Een inlaat en een uitlaat en een rand rondom zorgen dat het water niet overal heen loopt.

ijsseldelta maquette
de ijssel bij zwolle en kampen, hoogte flink overdreven. 1 cm = 1 meter. Hierdoor komt het relief en het belang van de ijsseldijken goed naar voren
maquette ijssel met satellietfoto projectie
nu met sateliet foro erop geprojecteerd. Dat kan natuurlijk ook andere informatie zijn
zwartwit hoogtekaart. de grenzen zijn 0, 1, 2, 4.5 m. Dit zijn functionele keuzes, zo komen dijken ed er goed uit