Grafiekworkshop tijdens Makerfestival Twente

eigen stempel op stof

Drukken en stempelen

Bij Wowlab kun je tijdens het Maakfestival Twente (25 en 26 mei) zelf wat maken. Je kunt in Wowlab stempels en hoogdrukken maken (dat zijn uitgesneden plaatjes waar je inkt op doet, en dat druk je af met een pers). De stempels maak je met schaar, mesje, dubbelzijdig plakband of, wie weet, misschien met de lasersnijder. Dit gaan we afdrukken, met de hand (stempelen) of in de drukpers.

Programma:

Elk vol uur wordt verteld hoe het wordt gedaan, met een voorbeeld, dit duurt ongeveer 10 minuten. Dan kan je zelf aan de slag, en als het nodig is wordt je er bij geholpen. Je kunt op papier drukken, maar er zijn ook kleine houten doosjes waarop je kunt stempelen.

doosje rondom gestempeld

Extra:

Als het niet al te druk is kun je zelf ook een doosje maken met de laser.
(kost wel 1 euro, als dat teveel is kun je op papier drukken. Dat is ook mooi om te doen) Er zijn kant en klare tekeningen voor en je kunt er bijvoorbeeld ook je naam in zetten. Als het wel druk is hebben we al een voorgesneden doosje wat je zelf in elkaar kunt zetten

En na het festival

Vind je het erg leuk en wil je meer, kom dan een workshop “Laser zelf op” (iedereen ouder dan 14 kan meedoen) volgen na Makerfestival Twente. Je zult dan ook met  hamer, vijl, zaag, lijm, schroeven aan de slag gaan. Daarmee zul je wat je hebt uitgesneden in elkaar zetten en mooi maken. Tegelijk leer je hoe je met de laser kunt omgaan en een tekening hiervoor maakt, hoe je dit uitlasert en afwerkt. Tijdens het maakfestival kun je hier meer over vragen en eventueel je hier voor opgeven.